tiistai 23. marraskuuta 2010

Missä koti...

Tämä teksti on ollut nyt jo jonkun aikaa keittiön kaapin kylkeen maalattuna. Fraasi saattaa olla toisten mielestä jo vähän kulunut, mutta omasta mielestäni se on jopa aika "viehättävä"... sen lukija voi ymmärtää haluamallaan tavalla. Omalla kohdallanikin sen tarkoitus saattaa muuttaa muotoaan, milloin mielialan tai jonkun muun tunteen, kuten ikävän takia.


Itselläni on oikeastaan aina ollut kaksi kotia ... siis sellaista kotia, kuntaa mistä olen kotoisin.  En ole koskaan oikein osannut vastata kotikuntaani koskevaan kysymykseen yksioikoisesti, aina on pitänyt selitellä jotain. Näihin tärkeisiin paikkoihin on aina liittynyt tärkeitä ihmisiä, mummuja ja paappoja, ystäviä ja sukulaisia. Nyt kirjoitan omaa historiaani yhdessä mieheni ja kahden lapseni kanssa siinä kolmannessa kodissani, jossa olemme kokonaisena perheenä... tämän kodin historian kirjoitus on kuitenkin vielä aika alku vaiheessa. 

Joskus sitä kuitenkin tulee miettineeksi onko fyysinen koti ja sydämen koti saman katon alla?


Vaikka tämä sydän onkin melkoisen musta, on siinä kultaisten pienten hippujen hohdetta... iloa ja valoa hopean muodossa. Hopea on ihanan "valoisaa", siihen on helppo saada sovitettua lähes mitä vain.


Paljon kaikkea kivaa on suunnitteilla, tekemisiä, menemisiä, muiden tulemisia, joulun valmisteluja ja siinä ohessa vähän turhaa murhettakin siitä miten kaiken ajan saa riittämään... korujen tekokin polttelee mielessä. Äitini sanoi juuri minulle (puhui itsestään): " Jos minua olisi kolme, niille kaikille riittäisi tekemistä!" En voinut kuin nauraa, vaikka se olikin niin totta... no, eipä se omena ole sittenkään kovin kauas puusta pudonnut.

Lumisateisia, pakkasen puremia talvipäiviä kaikille!

4 kommenttia:

 1. Kaunis koru! Ja kirjoitit mukavia aatoksia kodista.

  VastaaPoista
 2. Akvamarin: :)

  Cristina: Thanks for your visit here, welcome again!

  VastaaPoista
 3. Ihastuttava sydänkoru!Ja tykkään tuosta sydämen hieman erikoisesta foliokuviosta! <3 ovat minunkin heikkouteni.

  VastaaPoista