perjantai 3. joulukuuta 2010

Ristiin rastiin

Viime viikolla matkasin lasten kanssa Vaasaan isäni luo. Kaikki ajankohdat ovat tietysti hyviä ajankohtia matkustaa omien vanhempien luokse, mutta tällä kertaa joulun lähestyminen teki ajankohdasta varsin hyvän sillä pääsin käymään monissa sellaisissa paikoissa missä käynti muuna aikana ei olisi onnistunut.

Vaasan Asevelikylän ulkoilmataideteoksia voi käydä katsomassa Edvininpolku nimisessä paikassa, jossa metsään sijoitetut patsaat ovat taiteilijan kannanottoja tai muuten ajankohtaisiin asioihin liityviä. Tämä paikka on meidän kävelylenkin varrella, täällä "hahmometsässä" niinkuin lapset sitä kutsuvat käydään aina Vaasassa ollessa. Tässä joulupukki poroineen.


Vaasan joulumarkkinoilla tuli käytyä, Lapualla ja Isokyrössä, josta löytyy vuonna 2003 vuoden kultasepäksi palkittu Juha Koskela. Hänen työpaja-myymälästään mukaan jäi ihastuttavat sormukset, joita voin sitten esitellä tuonnempana.  Käykää katsastamassa tämän miehen töitä osoitteessa www.juhakoskela.com/home.html 

Vaasan kyljestä Sulvalta löytyy Stundarsin museokylä, jossa perinteiset markkinat kädentaitajineen houkuttelevat asiakkaita kauniiseen, tunnelmalliseen kylään kylmästäkin säästä huolimatta.
 
                           

Taitaa tuulimyllyt olla mun heikkous kun niistä nytkin tuli jokunen kuva napattua. Ehkä tuulimyllyissä on jotain hyväntahtoista henkeä, aavistuksen surumielistä sellaista, joka kuvastaa ihmisten arkista aherrusta ja toimeentuloa... en tiedä, mutta jotenkin aina välillä tuntuu että historiaan tallentuu niin paljon ikäviä asiota ja tapahtumia. Tuulimylly tässä kylässä aittojen äärellä ei pahaa mun mielestäni halua meille kertoa.

Sitten nämä pakolliset korukuvat : ) vaikka ei näiden teko yhtään pakolta tuntunut! Rypäle-korvikset, joihin joskus tein kaulakorun. Korun kantaja halusi korvakorut settiään täydentämään.
6 kommenttia:

 1. Ihanat korvikset!!! Ja siitä tulikin mieleeni että meidän pitäis ihan oikeesti nähdä ;)

  VastaaPoista
 2. Muruhuttu: joo niin pitäis... nyt on ihan armottoman paljon kaikkea. Jumppa esityksiä pari kipaletta, pikkujouluja, mun veli tulee perheineen jne. Vasta 13.päivä alkavalla viikolla rauhoittuu, nähtäiskö silloin?!!

  VastaaPoista
 3. Kivat kuvat reissusta. Porokuva sai hymyn huulille. Tuulimyllyssä historian havinaa ja menneen ajan tunnelmaa. Rypälekorvikset on kauniit.

  VastaaPoista
 4. Korvikset ovat aivan upeat. Tykkään erityisesti kun olet lisännyt niihin tuon koristeneliökieputuksen. Tuulimyllyt ovat todellakin nostalgisia ja ihania! Tykkään myös niistä. Harmi vain kun tuntuvat katoavan maisemakuvista!

  VastaaPoista
 5. Amalia: Reissussa hyvä... kotona parempi :)

  Marjo: Harmittelen samaa asiaa, miksi aina vanhan täytyy poistua uuden tieltä.

  VastaaPoista
 6. Lähetinkin sulle jo tekstaria ;) Kiirettä pitää täälläkin ja sopii mulle tuo aikataulu, mutta ehditköhän tehdä sen mitä tilailin ;)

  VastaaPoista