keskiviikko 5. toukokuuta 2010

Sydänkäpyset

Oman pienen tontin monimuotoisuus jaksaa yllättää oikeastaan joka vuosi. Eläimet osaavat sopeutua niin lentokoneisiin, autojen jatkuvana kulkevan virran ääneen sekä tiheään asuttuun pientalo alueeseen jossa aina joku menee tai tulee. Hiljaista hetkeä ei ole.

Siili kuuluu vakio varustukseen, tintit pöntöissään, kärppä nähtiin viime viikolla, mustarastaat, kanahaukka ja sitten nämä meidän sydänkäpyset, jotka tekee yhdessä kaiken. Kyyhkyt yrittää epätoivoisesti rakentaa jotain pesän tapaista meidän isoon pilarituijaan... niin ja siinä sitten ohessa kujertavat niin, että herättävät meidätkin viikonloppu aamuna ruususen unesta!  


No, aika hellyttäviähän ne on... tuossa puun oksalla nukkuvat päiväuniaan yhdessä! Jaksavat sitten taas kujertaa meille aamutuimaan.


Kaverini kanssa päätettiin tehdä "oravannahka" kauppaa kun molemmilla oli jotain mitä toinen halusi. Kaverini tekee ihania kylttejä, metallilanka töitä, kortteja ym. kaikenlaista maalaisromanttiseenkin tyyliin sopivaa kodin koristusta. Hänet löytää osoitteesta  http://www.pienetsydamet.com , kannattaa käydä kurkkaamassa.

Minä puolestani tein hänelle hänen toiveensa mukaisesti tämän kaula- ja rannekorun. Simpukankuori helmiä, hopeisia verkkohelmiä.... turkoosi on kaunis  kesäisellä päivettyneellä iholla.

8 kommenttia:

 1. Ihanan värinen toi turkoosi! Hih, enää ei kauan kuin näemme!

  VastaaPoista
 2. Tämä on kyllä raikas ja kaunis setti! Turkoosi on ihana värinä :)
  Näistä linnuista kun kirjoitit, niin meilläkin käy pihapiirissä yksi suosikkini mustarastas :)

  VastaaPoista
 3. Tuo on kyllä todella ihanan näköinen. Turkoosi on yksi lempiväreistäni ja ehdottomasti näyttää hyvältä auringon päivittämällä iholla =) Mitä olet käyttänyt kuvausalustana, se näyttää myös hienolta?=)

  Meidän takapihalla kuikuilee pikkulintuja ja pupuja, paljon paljon pupuja, joista yksi päätti juuri tällä viikolla käydä ruokailemassa kukkapenkissäni, jäljellä on... no ei oikeastaan mitään =( Asumme tiiviissä rivitaloalueella mutta silti löytävät tänne.

  VastaaPoista
 4. Kauniita koruja!! Ja suloinen lintupariskunta :)

  VastaaPoista
 5. PT: Jippii!!!

  Marjo: Joo, mustarastas on varsin mukava pihalla kävijä. Harmi vaan, meillä yksi joutui sen kanahaukan ruuaksi...sain seurata tilannetta reilun 10m päästä.

  Sinikarhu: Kuvausalusta on Anu Pentikin käsialaa, lähes neliskanttinen sisustus lautanen jolla on kokoa noin 35cm kanttiinsa. Kiva kun jätit viestin käynnistäsi... taidampa tästä kipaista sinun sivujesi puolelle!

  Kuin koru: Kiitos :)

  VastaaPoista
 6. Täällä meijänkin konnuilla näkee paljon kaikenlaista elämää, mutta vielä en ole tämän melkein kahden vuoden aikana nähnyt sitä mitä odotan; pihapeuran! Toinen on karhu, mutta toivottavasti se jääkin vain sinne haaveeksi ;) Iloinen yllätys oli metso. Sekä uros, että naaras. Mutta sitten huomasin, että oli aivan liian pieni metsoksi, mutta samanlainen oli mielestäni, pitääpä mennä ottamaan selvää, mikä lintu se oli! Kiitos kommenteistasi blogissani, niistä tulee aina niin hyvälle mielelle! <3

  VastaaPoista
 7. Asiaa tutkin, ja huomasi "metson" olevankin tuiki tavallinen fasaani, muttei ole kuietenkaan KOSKAAN mun näköpiiriin ilmestynyt. Kiitoksia, tietenkin ilmoitellaan heti torstai illalla taikka sitten perjantai illalla, millaiset olivat markkinat ja kuviakin varmasti seuraa. =)

  VastaaPoista
 8. Ninni: Ratkesin nauramaan meidän eläinkeskustelulle... mies kysyy ihmeissään "mitä nyt?". En sitten ruvennut kummemmin selittelemään tästä eläin-asiantuntijoiden pihahavaintojen tekemisestä :) Kiitos sinunkin kommenteista Ninni... ja HYVÄÄ ÄITIENPÄIVÄÄ!!!!

  VastaaPoista