torstai 13. toukokuuta 2010

KESÄISIÄ FIILIKSIÄ

Taitaa olla kesä tosissaan tulossa kun vedensiniset/turkoosit helmet löytävät tiensä hopean kaveriksi koruihin. Sinisen eri sävyt eivät ole koskaan oikein tuntuneet omilta, ei etenkään mun vaatetuksessa, mutta koruissa se tuntuu olevan nyt in-juttu yhdellä jos toisella.... minullakin! Tässä tekeleessä vedensiniset helmet saivat kaverikseen taas kukka-salpalukon, kristallisen tähtösen sekä lenkeistä rakenneltua ketjua niskan takaa kulkevaan osaan.
Korujen tekeminen on tosi hauskaa, mutta kohta tarvitsee päättää mihin kaiken liikenevän tarmonsa haluaa kohdistaa. Aika ei tahdo riittää kodin ja lasten hoito asioihin, lasten harrastuksiin, omaan työhön ja puutarhan hoitooon. Voin ihan rehellisesti sanoa, että koti näyttää kamalalta! Mutta mikään maailman mahti ei saa mua pidettyä pois ulkoa kun kaikki kasvaa niin että kohina käy. Täytyyhän kukkien kasvua jonkun "vahtia" !        
Olen kyllä joskus yrittänyt kasvattaa siemenistä kukkia, mutta tein sen päätöksen etten siihen hommaan enää ryhdy. Tomaatti on ainut jonka idätys siemenestä on ollut palkitsevaa ja satoakin on tullut.

Tämä tässä ei ole viidakko, vaan hurjassa kasvussa olevat callan mukulat joita ajattelin sitten kokeilla kasvattaa ns siemenestä. Hyvin lähtivät kasvamaan ja nyt kärräsinkin kasvustot pihalla. Mulla vaan tahtoo olla aina sama ongelma... olisin voinut ostaa yhden pussillisen callan mukuloita vaan ostinkin kolme. Eli jos callat nyt yleensä suostuvat kukkimaan näin ensimmäisenä kesänään niin taitaa niitä riittää mulle sitten maljakkoonkin asti : )  Calla on toisille "kuoleman kukka", mutta ajattelin olla välittämättä siitä ajatuksesta ja kasvattaa itselleni näyttävät kukat, jos vaan onnistun!!! AURINKOISTA JA MUKAVAA VIIKONLOPPUA KAIKILLE!

4 kommenttia:

 1. Kaunis on tuo korusi :) Ja ihanan värisiä nuo mv-helmet siinä!!! No kyllä täälläkin koti kamalalta näyttää. Jos ei puutarhahommat vie mennessään, niin aina jotain tärkeämpää on kuin siivoaminen !!! Vaikka sitten tuo koruharrastus :)

  VastaaPoista
 2. Ei se kuule meilläkään sisällä kovin hääviltä näytä ;) Lupaan edes imuroida ennen kuin tulette ;) Tosi sievä koru! Terkkuja kaikille!

  VastaaPoista
 3. On todella upean värisiä makeanveden helmiä! =) NAMI!

  VastaaPoista
 4. MARJO: Joo, siivoaminen ei kuulu niihin kaikista halutuimpiin hommiin... korujen tekoa voisin harrastella useamminkin.

  PT: Enää muutama yö, sitten nähdään!

  NINNI: Joko sulla puutarhassa kaikki kovasti kasvaa... kateellisena ajattelin sun gladioluksia, omani ovat vasta piikit nostaneet ylös mullasta!

  VastaaPoista