keskiviikko 17. helmikuuta 2010

"Äiti... koska tulee kesä?"

Olen asunut pääkaupunkiseudulla kohta 14 vuotta enkä muista moista talvea olleen. Onhan sitä pakkastakin ollut aina loska-päivien lomassa, mutta lumesta ja luistelu-kentistä on saanut paremminkin vain haaveilla. Nyt talvisen harrastelun mahdollisuudet on olleet mitä parhaimmat! Pitäisi muistaa nyt nauttia.... vaikka aina välillä se kesä kummittelee mielessä, kun tontin rajat loppuu kesken eikä taivaalta satanut lumi enää yksinkertaisesti mahdu mihinkään.

Lasten kanssa parhaat talviretket on päästy tekemään pohjanmaalla mummun luona, kun on hangessa kuljettu läpi lumisen metsän laavulle makkaran paistoon. Siinä sitten on ihmetelty peuran, oravan ja jäniksen jälkiä....
pieniin kouriin on kerätty kuivuneita, lehvästön suojissa olleita kuusen alaoksia nuotion sytykkeiksi. Isoja elämyksiä lapsille, joita sitten voidaan palata muistelemaan valokuvien kautta.


 "Äiti, koska kesä tulee?" : kyselee 5-vuotias poikani minulta....
taitaa varastossa lojuva polkupyörä kuitenkin vähän poltella mieltä!


 
 

4 kommenttia:

 1. Moikka kaveri ;) Mekko on nyt jemmassa...

  Teillä tosiaan on lunta. Enemmän kuin meillä. Kyllä se kesäkin tulee ja on jo kovinkin lähellä kun nähdään seuraavan kerran. Ihanaa!

  Tosi hienot korvakorut! Miten minäkin oppisin pitämään tuollaisia roikkuvia??

  VastaaPoista
 2. Sinulle voitaisiin tehdä jotkut ns.kapeat korvakorut, joissa olisi mittaa niin että pääsisit treenaamaan roikkuvien käyttöä... ei mitään leveitä killuttimia. Rupeat nyt pitämään korvakoruja yleensäkin. Totuttelet ensin siihen, että korvissa yleensä on jotain.

  VastaaPoista
 3. Ihana talvikuva ja tosi kauniit korvakorut. Itse en juurikaan osaa käyttää korviksia, mutta tiedän kyllä millaiset olis kivoja ja nuo olis :)

  VastaaPoista
 4. Seepia: Kiva kun käyt kurkkimassa täälläkin, minä puolestani käyn ahkeraan katsastamassa blogiasi. Kuvan talviseen maisemaan pääsen lähtemään nuorimmaisen kanssa puolilta viikoin, vanhempi muksuista lähti jo viikonloppuna mummun luo yksin eb-bussilla vaikka matka on tosi pitkä, melkein 6 tuntia.

  VastaaPoista