tiistai 7. syyskuuta 2010

Usvaa putkessa

Valon vähentyessä joutuu tavis kuvaajan taidot koetukselle kun illan viimeisillä valon rippeillä yrittää ottaa kuvaa. Mies katselee ihmeissään vieressä kun kuljen edes takaisin vaihtaen kuvaus alustaa... valkoinen pahvi saa lopuksi kelvata. Mistään kuvasta ei automatiikka ohjelmalla tule mitään, joten otetaan manuaali puoli käyttöön. Valotuksen säätöä en ole ottanut sitten asiaksi harjoitella, joten se(kin) on päin honkia... jotenkin tämä utuisuus jäi viehättämään, joten tänne kuvat sitten lopulta päätyivät. Yksi hyvä puoli näissä kuvissa on... helmien ja kristallien värit ovat juuri niin kuin ne luonnossakin, sikäli mikäli näistä mitään näkee.Lisää utua ja epätarkkuutta...
                              ....laitetaan kaikki kuvaus-ongelmat syksyn syyksi.

Valkoiset ruttu-terälehtiset liljat ovat lopettaneet jo kukintansa, mutta nämä punaiset vielä sitkeästi jatkavat. Voi miten mukava olisi touhuta puutarhassa...kodin muut askareet on täytynyt kuitenkin laittaa etusijalle jos meinaa tämän loppukesän aikana saada viimeiset ulkomaalaus hommat tehtyä.
Entä sitten kun pihalla ei ole valoa lainkaan... siinä sitten pörrätään sisällä etsien parasta mahdollista kuvaus paikkaa. Tavis kuvaaja ottaa 20 kuvaa ja valitsee niistä parhaan! Tähän täytyy nyt sitten tyytyä, onneksi nilkkaketjun kristallit tuovat edes vähän hohdetta tähän hommaan.Kesältä on vielä monia hyviä muistoja esittelemättä, joten täytyy palata niihin vielä myöhemmin vaikka syksy painaakin jo päälle. Mukavaa syys viikkoa!

4 kommenttia:

 1. Kauniita koruja ja ihania liljoja... Ekan korun väriyhdistelmä toimii, ja mitäs ihania kuutioita tuossa viimeisessä korussa kimaltaa..?

  Täälläkin sama ongelma: luonnonvalo on taviskuvaajan paras ystävä, ja nyt sitten odotetaan, milloin niitä kuvia saa otettua. Jos vaikka viikonloppuna paistaisi.

  VastaaPoista
 2. Kauniita väreja ja sävyjä niin korujen kuin kukkienkin muodossa. Se pelaa joka ei pelkää , väreilläkin. Upeaa yhdistelyä ja työskentelyä, ei voi muuta sanoa !

  VastaaPoista
 3. Ihanan värisiä helmiä ja kristalleja! Ja kuvatkin on tosi hyviä!

  Mä kans olen tuskaillut kuvaamisen kanssa ja nyt kun ollut tosi pitkään pilvistäm niin ei meinaa onnistua millään. Haluisin kyl kunnon kameran...

  VastaaPoista
 4. Akvamarin: Nilkka korun kristallit on hassuja kun ne läikehtii pinnaltaan sellaisena ruskehtavan-punertavan-kellertävänä... niille on varmaan joku hieno nimi jota en tiedä. Mutta hinnan tiedän... sinellin suolainen hinta neljälle kristallille oli 6,90! Oli vaan pakko saada ne heti. Mahtaisko jossain olla halvempia...

  Marjo: Kiitos Marjo taas!

  Seepia: Meidän perheen kamera on CANON EOS 500D, jos oikein muistan. Kikkoja olis vaikka kuinka jos tosiaan olis viitsinyt opetella... no ainahan voi käyttää tota 20-kympin kuvasarjan kikkaa :)

  VastaaPoista