lauantai 31. heinäkuuta 2010

Sininen

Pohjanmaan lakeuksilla kotikulmilla, äitini talon takana lainehtii aamun lämmössä sininen kaunis pellava pelto. Jos vain hetken kukkivan kauneuden haluaa vangita kameralla, pitää asialla olla aamupäivän aikana, ennen kuin kukka tuleentuu ja sen kaunis sini on poissa.

Päätin sitten kahlata kyseiseen enoni pellava peltoon ja ottaa kuvat, jotka jo viime kesänä oli tarkoitus ottaa. Hento pellava kukkiessaan kuten myös siemen vaiheessaan on varsin kaunis.
Äitini kanssa yritimme saada vielä kesäillan hiljennyttyä tehtyä jotain käsityö juttuja. Äitini puursi lasitöidensä parissa ja minä lähinnä istuin helmieni ääressä "sormi suussa" miettien mitä laittaisin yhteen... pitkän harkinnan ja lyhyehkön tekovaiheen jälkeen sain nämä aikaiseksi. Lopputulokseen olen ihan tyytyväinen, vaikka helmet ei taida olla ihan toistensa muotoiset. Ajattelin, ettei pientä muodollista virhettä näe kun korvikset eivät  kuitenkaan ole rinnakkain.
Istutin isoon ruukkuun kolme kärhöä, pari isokukkaista ja yhden viinikärhön.  3-5cm halkaisijaltaan oleva viinikärhö oli selvästi porukan paras kasvamaan, joten taidan seuraavana keväänä hankkia niitä lisää. Tässä `Viticella` kiipeämässä kohti korkeuksia.


Mulla kun tuo suunnittelu puoli ei aina ole tasapainossa toteutuksen kanssa, saattaa lopputuloskin olla vähemmän tyydyttävä. Toisaalta näistäkin "omituisista" korviksista olen ajan kanssa ruvennut tykkäämään ja ajattelin ne nyt laittaa tähän esille. Hopean värisissä isoissa palloissa on kaunis karhea pinta, ne ei ole hopeaa vaan jotain korumetallia.

Minä siis en oikeasti ole sinisten vaatteiden tai korujen käyttäjä yleensä, mutta kesä on tuonut siihenkin muutoksen. Kaapistakin löytyy peräti turkoosi paita ja edelliset turkoosit korvikset pelastaa mustat helmet, joten nekin tulee varmasti kovaan käyttöön!

" Vielä on kesää jäljellä, vielä tulee kauniita päiviä".... tällä ajatuksella siis mennään vaikka töihin pitääkin palata!  Hyvää alkavaa viikkoa kaikille : )

3 kommenttia:

 1. Itsellekin tuo sininen on hieman ongelmallinen värinä, joten ymmärrän. Tuo mustan helmen ja howliitin liitto on aika erikoinen, mutta lopputulokseltaan upea! Ja nuo alemmat korvikset ovat todella raikkaat hopeanvärisine helmineen ja kristalleineen :) kesäiholle ( sille ruskealle pinnalle ).

  VastaaPoista
 2. Ihania kukkakuvia ja kauniita korviksia. hih, kyllä siihen suunnitteluun saa välillä kulumaan jopa kohtuuttomasti aikaa.

  VastaaPoista
 3. Marjo: Juu, onneksi sitä rusketustakin on tullu vähän tänä kesänä :)

  Amalia: Kaiken hidastelun lisäksi pitäis ideatkin muistaa vielä laittaa ylös kun sellaisia sattuu tulemaan. Varsinkin kun hyvin nukutun yön jälkeen on saanut jonkin kuningas ajatuksen... jonka sitten saattaa unohtaa

  VastaaPoista